Minden ember életének jelentős részét munkával tölti. A Munka törvénykönyve elsődlegesen szabályozza ezt a területet. Speciális szabályok között dolgoznak a Köztisztviselők, az Állami tisztviselők, a Közalkalmazottak és a rendvédelmi szervek alkalmazottai. A speciális jogviszonyok speciális jogi tudást is igényelnek a bonyolult szabályozási környezet megfelelő alkalmazása érdekében.
 
Ezen jogszabályok mentén segítünk leendő ügyfeleink munkaviszonyát, szolgálati jogviszonyát érintő problémáinak megoldásában.
 
Ügyvédi irodánk szakszerű jogi segítséget nyújt munkáltatóknak és munkavállalóknak egyaránt. Legyen szó akár jogellenes munkaviszony megszüntetésről vagy bérvitáról, mi segítünk a megoldás megtalálásában.
 
Tájékoztatást adunk a munkaszerződéshez kapcsolódó kérdésekről, a munkaszerződés teljesítésének feltételeiről, a munkaszerződés módosításának és megszüntetésének lehetőségeiről. Konzultáció keretében az adott munkaviszony kapcsán információkat adunk a munkaidő beosztás, a pihenő idő és a szabadság kérdésköreiben, valamint az alapbér és a bérpótlék törvényi előírásai körében.
 
Tevékenységünk – megbízónk igényei szerint – kiterjed a munkaszerződés (Kormányzati, Közszolgálati, Közalkalmazotti jogviszony) azonnali hatályú vagy rendes felmondásának elemzésére, a jogszerűtlen munkáltatói döntéssel szembeni jogérvényesítésre akár peres akár nem peres eljárás keretében.
 
Segítséget nyújtunk a GYES-ről, GYED-ről visszatérő kismamáknak a munkaviszonyát érintő kérdésekben ( pl. a fizetés nélküli szabadság idejének meghatározása, felmondási tilalom időszaka, szabadság számítása, részmunkaidő lehetősége.)
 
A munkáltatókat segítjük a jogszerű foglalkoztatás feltételeinek kialakításában. Melynek keretében elkészítjük a munkaszerződéseket , a munkajogviszony megszűntetésére, a betegszabadság, a táppénz, a próbaidő, a végkielégítés, a készenlét, az ügyelet és sok más részletszabályra kitérő tájékoztatást adunk.